De piñata is een zelfgemaakte figuur in felle kleuren, gemaakt van papier marché,stro of klei met daarin allerlei lekkers en soms ook kleine cadeautjes.

De Mexicaanse traditie schrijft het gebruik van een piñata voor tijdens kerst en kinderverjaardagen. Tijdens deze hoogtijdagen wordt een piñata gevuld met snoep, confetti en soms ook wel kleine cadeautjes. Het is dan de bedoeling dat de jarige of met kerst de kinderen geblinddoekt worden en met een stok of knuppel tegen de piñata slaan (al dan niet met een stok), die ergens op is gehangen (vaak buiten aan een boom). Vaak wordt daarbij ook nog eens een zwaai gegeven aan de piñata waardoor het raken ervan ietwat moeilijker wordt. Wanneer de piñata geraakt wordt, vallen de snoepjes, confetti en dergelijke over de kinderen heen.

Speciaal voor vrijgezellen avonden hebben we een leuke piñata in ons assortiment voorzien.

prijzen

(afgehaald in ons magazijn of geleverd vanaf bestelling van 150 euro, gratis levering in combinatie met huur van springkasteel , tent of feestmateriaal)

 piñata ongevuld :     25 euro            piñata gevuld :     35 euro